joi, 28 mai 2009

Intr-o lume a imaginii

  • Imaginea conteaza fie ca este vorba de o zi oarecare,fie de o seara mai speciala.
  • Daca doriti un machiaj altfel pentru ziua dumneavoastra de nastere, party-uri, iesiri in disco sau mall; ori poate ca sunteti regina balului sau mireasa! Desemenea, va doriti un machiaj pentru o sedinta foto, sunteti model si aveti nevoie de machiaj pentru photobook
  • In orice situatie v-ati afla, nu ezitati sa apelati un machiaj profi!

  • Hint: O sedinta de make up poate fi oricand un cadou deosebit pentru o persoana speciala din viata dvs!

miercuri, 27 mai 2009

Despre machiajul de mireasa

  • Machiajul de mireasa arata excelent pe un ten bine pregatit. Astfel, este recomandat ca inainte cu doua saptamani macar de ziua cea mare sa va faceti un tratament cosmetic potrivit pielii dumneavoastra.
  • Machiajul miresei este un machiaj limpede, un make-up glamour. Trebuie utilizate tonuri calde ca auriu, bej, crem, verde linistit, piersica, maro-uri calde. Desigur, utilizam ceea ce ne place si ni se potriveste cel mai bine, asadar incurajez si utilizarea nuantelor ca lila, tradafiriu, violet, argintiu.
  • Whisper: machiajul din ziua nuntii nu este un machiaj de club, ci unul cu totul special, un machiaj cu stil. Va asigur astfel ca in cea mai importanta zi din viata dvs veti avea un machiaj sexy si unic!
Preturi machiaj de mireasa, proba de machiaj de mireasa gasiti in lista de tarife make-up profesional.

vineri, 8 mai 2009

Istoria machiajului

  • An de an, sezon de sezon, tendintele in machiaj se schimba aproape constant. Este interesant sa aruncam o privire ‚galesa’ pe evolutia make-up-ului. Ei bine, este cunoscut faptul ca femeile folosesc machiajul de secole, si, desigur suntem constienti ca, in timp, au existat schimbari majore in mai multe directii din istoria machiajului.
  • Egiptul Antic, anul 4000 i.e.n
    Cercetarile arata ca aici s-au utilizat primele produse cosmetice si de make up. Femeile cu un inalt statut social foloseau creme din seu de oaie si din uleiuri hidratante parfumate cu care isi mentineau pielea hidratata, in contextul unor temperaturi foarte ridicate in acele zone ale globului. Vechii egipteni aveau produse de machiaj pe baza de mercur. De asemenea, sunt mentionate ca ingrediente de machiaj: carminul, uleiurile speciale. S-au descoperit si creioane Kohl si palete speciale de aplicare a produselor de machiaj.
  • Orient (China, Japonia), anul 1500 i.e.n
    Aici era la moda utilizarea fainei albe d orez, care dadea tenului binecunoscuta culoare alba.
  • Grecia, anul 1000 i.e.n
    Aici era utilizata creta alba si faina de plumb la fabricarea produselor de make up. Ma intreb daca nu se intoxicau cu plumb?!:) De asemenea, femeile utilizau pentru buze o vopsea obtinuta din Henna rosie si pentru ochi carbune.
  • Roma, anul 100 i.e.n
    Dramaturgul Titus Macius Platus spunea: ‚O femeie fara machiaj este ca mancarea fara sare’ Romanii incep sa utilizeze la scara larga produse de machiaj incepand cu mijlocul secolului I.
  • Evul mediu
    Multe dintre ingredientele cosmeticelor mentionate mai sus au fost utilizate si in evul mediu. In timpul Renasterii produsele cosmetice pe baza de plumb au fost utilizate cu exagerare.
  • Anglia, secolul XIV
    Doamnele cu un statut social inalt isi puneau pe ochi zi si noapte carne de vitel proaspata, pentru a-si mentine si reintineri tenul. Bleah! :)
  • Europa, secolul XV – XVI
    Cosmeticele incep sa fie utilizate la scara larga, exceptie facnad doar reprezentantele clasei inferioare a societatii. Rujul rosu era considerat un simbol al bunastarii si bogatiei.
  • Noua Franta, secolul XIX
    Se inlocuiau elementele chimice utilizate pana atunci in compozitia produselor de make up cu ingrediente naturale. Tot aici incepe sa se utilizeze pudra de fata in a carei compozitie se regasea oxidul de zinc.
  • Machiajul devine o adevarata moda, 1914
    Acest an a marcat o pagina importanta in istoria frumusetii si a machiajului: Max Factor introduce prima cutie cu pudra compacta si discheta de aplicare a acesteia in forma pe care o stim si noi astazi. Maurice Levy inventeaza rujul in carcasa de metal. Trendurile din perioada victoriana conform carora era interzisa utilizarea machiajului s-au mentinut pana in 1920, cand in America manifestarea femeilor pentru dobandirea libertatii de utilizare a produselor de make up devine practic un manifest pentru drepturi de egalitate a femeilor.
  • Sfarsitul anilor ’20
    Machiajul devine o necesitate pentru femeile din mediul urban. Max Factor inventeaza luciul de buze si mai multe nuante de rosu pentru ruj.
  • 1930-1950
    Cu aparitia si dezvoltarea cinematografului a inceput o noua era a frumusetii. Actritele de cinema au devenit cele mai puternice simboluri ale frumusetii si machiajului. Astfel, femeile din intreaga lume au inceput sa le imite.
  • In prezent
    Machiajul nu mai este artificial, dimpotriva, se sincronizeaza cu liniile naturale si trasaturile frumoase ale fiecareia dintre noi. Femeile sunt constiente de importanta si puterea unui machiaj, astfel, cu timpul, make-up-ul devine o arta cu specific feminin.
  • Mai multe despre istoria machiajului pe www.whisper.ro

joi, 7 mai 2009

Ce s-a intamplat azi in istorie

Postări populare