- Un machiaj al ochilor bine realizat are rolul de a da expresivitate privirii, in acest sens mentionez faptul ca tehnica de make-up depinde de doua aspecte:
- culoarea irisului
- forma ochilor
Machiajul in functie de culoarea ochilor
- Ochii caprui – exista posibilitatea explorarii unei palete de culori diverse. Totusi, cele mai potrivite nuante sunt: mov, lila, albastru, bej, maro, verde, kaki, auriu. Daca tenul este foarte deschis la culoare, recomand sa evitati folosirea unor farduri in nuante de bej.
- Ochii albastri – cele mai potrivite nuante de fard sunt: gri, argintiu, lila, turcoaz, maro, auriu, piersica. Pentru accentuarea albastrului din iris, recomand fardarea ochilor intr-o culoare complementara, adica portocaliu, caramiziu. O expresivitate deosebita este data de tusul sau creionul negru aplicat pe pleoapa superioara.
- Ochii verzi – culorile care accentueaza verdele irisului sunt: auriu, roz, rosu, violet, verde. Nu uitati creionul si rimelul negru!
- Ochii negri – foloseste farduri in tonuri inchise: violet, bleumarin, gri, negru. Pentru un look seducator, nu uita sa iti rimelezi genele!
Machiajul in functie de forma ochilor
- Ochii migdalati – sunt consideratia fi ochii ideali, foarte feminini si seducatori, de altfel sunt destul de rar intalniti. Tehnica de machiaj principala: farduri in nuante deschise pe intreaga pleoapa superioara, iar in coltul extern al ochilor se aplica o nuanta mai inchisa.
- Ochii mici – in acest caz trebuie data cat mai multa vizibilitate privirii. Creionul de contur este absolute necesar, iar fardurile de ochi vor fi in nuante deschise. Tehnica de machiaj principala consta in aplicarea unui fard in nuanta inchisa la baza genelor, iar pe restul pleoapei nuante deschise, care sa lumineze privirea. Rimelul trebuie aplicat in special pe genele din coltul extern al ochilor.
- Ochii proeminenti – sunt ochii care au ambele pleoape bombate, evidente. Desigur, acesti ochi nu trebuie mariti si mai mult prin machiaj. In acest sens, se vor evita fardurile in tonuri prea deschise. Recomand aplicarea creionului negru doar pe pleoapa superioara, intr-o linie a carei grosime variaza in functie de proeminenta ochilor. Tehnica de machiaj principala: fardul de pleoape se aplica in doua tonuri astfel incat, nuanta cea mai inchisa sa predomine pleoapa dinspre gene, iar ceva mai sus, spre sprancene se va aplica o nuanta mai deschisa. Tineti cont ca spranceana va fi pensata mai mult pe orizontala sin u va fi prea subtire. Mascara se aplica mai mult pe genele din coltul extern.
- Ochii adanciti in orbite – tehnica de machiaj principala consta in utiliazare unor farduri in nuante deschise, pentru a da luminozitate privirii. Aplicati cu incredere farduri sidefate in tonuri de auriu, bej, roz. Evitati sa folositi farduri inchise la culoare, linii de creion sau tus prea groase, ori mascara folosit excesiv, toate acestea nu vor face altceva decat sa va adanceasca privirea! Sprancenele trebuie pensate astfel incat sa realizati cat mai mult spatiu pe arcada si sa aduceti luminozitate ochilor.
- Ochii apropiati – tehnica de machiaj principala: aplica fard in nuante deschise catre coltul intern al ochilor, in timp ce coltul exterior al ochilor va fi pus prin nuante mai inchise, precum si o linie de creion sau tus negru trasata usor ascendent. Sprancenele trebuie pensate si ele in linie ascendenta. In mod asteptat, mascara se va aplica mai mut pe genele pleoapei superioare, catre exteriorul ochiului.
- Ochii departati – tehnica de machiaj principala: aplicarea unui fard in culoare inchisa catre interiorul ochilor, iar cel in nuanta deschisa catre exterior, fara insa a merge catre spracene. Degradeul nuantelor se va aplica vertical, dinspre gene, care susul pleoapei. Linia de contur a creionului nu trebuie sa se prelungeasca dincolo de coltul exterior al ochilor. Sprancenele trebuie lasate sa creasca la radacina nasului, astfel creandu-se ideea de apropiere a ochilor.
- Ochii ascendenti – au colturile exterioare ridicate. Tehnica de machiaj principala – aplicarea unui fard in nuanta mai inchisa catre interiorul pleoapelor si culori mai deschise catre exteriorul acestora.
- Ochii descendenti – au coltul extern mai cazut si par destul de tristi. Tehnica de machiaj principala: se aplica un fard mai inschis cu accentuare catre partea exterioara a ochiului. Linia dermatografului va depasi usor coltul exterior al ochilor, prin ridicare.
- Ochii de tip oriental – nu prezinta conturarile obisnuite ale lobului ocular, de aceea tehnica de machiaj principala va trebui sa mizeze pe crearea unui joc de lumini si umbre. Astfel, se recomanda ca pe pleoapa superioara sa se aplice in coltul interior si cel exterior nuante mai inchise, iar pe mijlocul ei (pe verticala) se va aduce un fard luminos, deschis la culoare.
- Ochii cu pleoapa cazuta – acest aspect se datoreaza unor factori precum: oboseala, lipsa elasticitatii muschilor, varstei. Tehnica de machiaj principala: luminarea pleoapei superioare, catre sprancene cu farduri in nuante deschise, sidefate. Sprancenele vor fi pensate ascendent, dar fara a exagera. Nu se recomanda conturul intens cu tus sau creion negru, de asemenea nici utilizarea excesiva a rimelului intrucat atrageti atentia mai mult asupra problemei dumneavoastra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveti o opinie? Exprimati-o! Aveti o intrebare? Scrieti-mi aici si va raspund numaidecat!