vineri, 11 septembrie 2009

Pensule de machiaj necesare - linia de baza / ghid de utilizare



PENSULELE  DE  BAZA  in machiaj:

1. Pensula pentru corector - este o pensula cu capul patrat, insa are colturile rotunjite.
2. Pensula pentru fond de ten - in cazul in care nu aplicati fondul de ten cu degetele, folositi acest tip de pensula.
3. Pensula pentru pudră – este cea mai mare pensula din trusa si are de obicei o forma rotunda. Cu ajutorul ei aplicam perpendicular - in mod echilibrat si uniform - pudra de fata. Se poate utiliza atat pentru pudra pulbere, cat si pentru cea compacta.
4. Pensula pentru blush – este a doua ca marime si se utilizeaza pentru aplicarea fardului de obraz pe osul zigomatic. Are o forma rotunda sau usor triunghiulara. Fardul de obraz se aplica in functie de forma fetei.
5. si 6. Pensule pentru fardurile de ochi – pot avea mai multe forme, rotunde, usor in colturi, mai mici sau ceva mai mari. Astfel de pensule sunt foarte practice si utile pentru aplicarea fardului de ochi, pentru imbinarea nuantelor, precum si pentru realizarea cu precizie a machiajului ochilor. Alegeti pensulele de make-up in locul aplicatorului cu buretel!
7. Pensula pentru buze – este ideala pentru nuantarea buzelor cu ruj si gloss. Aceast tip de pensula este mai aspra fata de cele pentru fardul de ochi.
8. Pensula pentru mascara

 
CURATAREA PENSULELOR – este esential a se spala si curate periodic toate pensulele, intrucat pudra, fardurile, rujul si celelalte produse cosmetice le incarca foarte tare, in plus asa se poate mentine o igiena corespunzatoare.

Pentru o curatare eficienta, spalati pensulele cu sampon si apa calda, clatiti foarte bine, apoi asezati-le la uscat pe un servet de hartie. Aceasta operatie trebuie efectuata o data pe saptamana. La final, dati-le cu putin ulei de masline.

3 comentarii:

  1. buna
    as vrea sa facem schimb de link
    te rog mult, cand ai timp, intra pe blogul meu si lasa-mi un mesaj daca iti place ideea si esti de acord.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Adela,

    Desigur, cu mare drag! Te-am adaugat deja la lista mea de "Ladies Only"! :)

    RăspundețiȘtergere

Aveti o opinie? Exprimati-o! Aveti o intrebare? Scrieti-mi aici si va raspund numaidecat!

Ce s-a intamplat azi in istorie

Postări populare