duminică, 6 septembrie 2009

Tenul uscat alipic si deshidratat

Este important sa identificam din ce cauza tenul este uscat, aceasta pentru ca sunt doua cauze principale: lipsa grasimii - alipic sau lipsa apei - deshidratat).

Tenul uscat alipic
Daca glandele sebacee secreta insuficienta grasime poate fi din urmatoarele motive: neingrijire corespunzatoare, prin utilizarea in exces a produselor cosmetice; din cauze genetice; din cauza inaintarii in varsta.
Acest tip de ten are tendinta de a fi predispus la a face riduri destul de devreme.
In general, prezinta accente de sensibilitate la schimbarea factorilor climatici, este iritabil usor si se inroseste cu usurinta, de asemenea poate prezenta si descuamari.
Ingrijirea tenului uscat alipic
  • Este indicat sa va protejati de frig, vant, soare.
  • Urilizati cu masura apa calda, sapunul si pudra!
  • Trebuie sa urmati ritualul acesta: spalarea fetei cu apa simpla sau cu ceai de menta - utilizati sapunul cel mult o data pe saptamana! Evitati solutiile pe baza de alcool!
  • Un rol esential il are aplicarea unei creme grase, hranitoare, care - asa cum va imaginati - are rolul de a suplini grasimea insuficienta a tenului. Aceasta crema este indicat sa se aplice cu 2-3 ore inainte de culcare.
  • Folosirea mastilor naturale da rezultate excelente! Incercati masti pe baza de galbenus de ou, drojdie, plante, ulei de masiline
Tenul uscat deshidratat
Tenul se deshidrateaza ca urmare a faptului ca la nivel celular se mentine o cantitatea mai mica de apa. Cauze: inaintarea in varsta, expunearea excesiva la soare, frig, vant, curele de slabire drastice, dar si o hidratare interna insuficienta - un minim de 2 litri de apa / zi!
Ingrijirea tenului uscat deshidratat
  • Folositi creme super hidratante zilnic!
  • Evitati a va mai spala cu apa direct de la robinet, daca aceasta este cu un nivel ridicat de calcar! Mizati in acest caz pe un ceai de menta sau musetel!
  • Este interzisa utilizarea lotiunilor ce contin glicerina sau alcool!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveti o opinie? Exprimati-o! Aveti o intrebare? Scrieti-mi aici si va raspund numaidecat!

Ce s-a intamplat azi in istorie

Postări populare