vineri, 4 septembrie 2009

Tipuri de ten si ingrijire cosmetica



  • Un machiaj bine realizat tine intotdeauna cont de tipul de ten pe care il avem. Pentru a afla ce tip de ten aveti, cel mai bine este sa consultati un cosmetician bun, astfel veti sti ce fel de tratament sa aplicati, ce masti naturale (home made) sunt cele mai potrivite si desigur, ce produse trebuie sa contina trusa dvs de make-up.



  • Pana a ajunge la un cosmetician, va ajut eu cu mentionarea caracteristicilor specifice tuturor tipurilor de ten.



  • Tenul normal: esti fericita daca detii un astfel de ten! Asta inseamna ca ai o piele supla, curata, luminoasa si cu siguranta, catifelata. Acest ten nu are nevoie de o ingrijire speciala, ci doar de o hidratare corespunzatoare.



  • Tenul gras: daca aveti acest tip de ten, cu siguranta ati remarcat ca pielea apare uleioasa, cu pori mari, dilatati, puncte negre si cosuri de multe ori. Asadar, aveti nevoie de curatare zilnica amanuntita de impuritati. Totusi, tenul gras are si avantaje: datorita secretiei permanente de sebum, acest tip de ten imbatraneste mai lent.



  • Tenul uscat: se datoreaza fie din lipsa retentiei de apa la nivelul sau, fie din lipsa de grasime. Acest ten are porii inchisi, cu o textura fragila, unele persoane avand si celule descuamate. De asemenea, cearcanele si cuperoza sunt doua probleme specifice, machiajul trebuie sa acopere cu grija aceste probleme, dar nu inainte de aplicarea unei creme foarte hidratante. Desigur, acest timp de ten imbatraneste mai repee decat celelalte.



  • Tenul mixt: cele mai multe persoane detin acest tip de ten. Caracteristicile lui sunt: zona T mai grasa (nas, barbie si frunte), iar restul fetei cu un ten uscat. In acest caz, ingrijirea tenului se face pentru fiecare parte a fetei, tinand cont de specificul ei.

Sfat Whisper.ro pentru toate tipurile de ten: este absolut necesara o hidratare corespunzatoare, mai ales acum, cand este vara! Nu uitati, asadar, de cei doi litri de apa (minim) pe zi necesari organismului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveti o opinie? Exprimati-o! Aveti o intrebare? Scrieti-mi aici si va raspund numaidecat!

Ce s-a intamplat azi in istorie

Postări populare