joi, 9 iulie 2009

Etapele realizarii unui machiaj

  • Indiferent de tipul de machiaj pe care il alegem, trebuie sa urmam cateva etape generale:
  • Pregatirea tenului pentru machiaj presupune: curatarea (demachiantul inlatura toate impuritatile, nu doar machiajul), tonifierea (apa tonica sau apa termala ajuta la revigorarea tenului) si in mod obligatoriu, hidratarea tenului.
  • Aplicarea anticearcanului (acolo unde este nevoie), pentru luminarea zonei de sub ochi.
  • Alegerea si aplicarea fondului de ten de o nuanta cat mai apropiata de cea a pielii tale. Ca particularitate, este bine de retinut ca fondul de ten pentru machiajul de seara trebuie sa aiba o putere mai mare de acoperire decat cel utilizat pentru machiajul de zi. Whisper make up: fondul de ten se aplica cu ajutorul unui buretel inmuiat in apa sau cu degetele.
  • Fixarea machiajului cu o pudra translucida (nu va schimba culoarea fondului de ten) sau cu o pudra cat mai apropiata cu nuanta fondului de ten, deci si a pielii. Whisper make up : Pentru aplicarea pudrei este recomandat a se aplica o pensula special dedicata acestei operatiuni. Pudra se aplica pe toata fata, inclusiv pe pleoape si pe buze. Nu se va uita nici gatul, in cazul unei tinute mai decoltate.
  • Sprancenele se vor contura cu un fard mat, in nuanta lor naturala sau cu cel mult o nuanta mai inchisa decat cea naturala.
  • Exact sub ochi se va aplica un strat in plus de pudra, care va proteja machiajul de eventualele "caderi" de nuante din timpul fardarii ochilor.
  • Aplicarea dermatografului fix pe linia genelor pleoapei superioare. Aceasta linie trebuie sa fie mai subtire catre interiorul ochiului, ingrosandu-se treptat catre exteriorul acestuia. De asemenea, aceasta linie trebuie sa se finalizeze intr-un punct usor ridicat deasupra liniei pleoapei superioare.
  • Se aplica fardul de ochi intr-o singura nuanta (personal, recomand imbinarea mai multor nuante, pentru obtinerea unui efect original si a unei priviri speciale)
  • Accentueaza cu un fard de pleoape negru linia de contur realizata de dermatograf. Acest fard trebuie sa urmeze linia intiala, trasata de dermatograf!
  • Machierea pleoapei inferioare este absolut necesara, altfel machiajul va parea incomplet. Cu acelasi fard negru se va trasa o linie subtire in exteriorul ochiului, devenind catre interiorul acestuia din ce in ce mai subtire, mai "pierduta".
  • Cu pensula pamatuf se elimina surplusul de pudra "protectoare" de sub ochi.
    Pentru finalizarea machiajului ochilor, aplicam cu atentie mascara de la baza genelor, pana la varf.
  • Creioneaza buzele si cu ajutorul unei pensule speciale, aplica rujul in nuanta aleasa.
  • Ultima etapa, dar la fel de importanta ca si cele de mai sus, este aplicarea blush-ului cu ajutorul unui pamatuf. Zambeste, asa vei realiza unde sunt si cum se contureaza pometii. Acum aplica fardul de obraz estompandu-l catre tample.

8 comentarii:

  1. buna sunt angelina si am o intrebare am o prietena care vrea so fac de ziua ei la par si la ochi dar nu mai am nicio idee.. culoarea parului este saten castanii ,culoarea ochilor caprui si ten alb-ciocolatiu

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Angelina!

    Pentru satene exista o multitudine de combinatii de culori ce pot fi folosite. In acest caz, trebuie tinut cont de nuanta ochilor - spui ca prietena ta are ochi caprui -, precum si de ceea ce va imbraca la ziua ei de nastere.

    Avand in vedere variabilele de mai sus, eu iti recomand sa mizezi pe farduri in combinatii mov - lila, violet inchis - griuri, smokey eyes. Nu uita sa rimelezi genele in negru!

    Un sfat interesant este ca elementul de baza in cazul satenelor sta in alegerea potrivita a nuantei de ruj / gloss si a blush-ului.
    In acest sens, ii recomand prietenei tale se aleaga nuante de blush neutre sau in culoarea bronzului. Pentru buze: culori neutre,marouri sau rozuri pale.

    Daca se alege un machiaj al ochilor in paleta de griuri - negru - argintiu, atunci rujul va fi rosu aprins!(acesta din urma fiind un machiaj provocator si ff sexy!)

    Distractie frumoasa va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. buna din nou as mai avea o intrebare. nustiu cum sa ma fac eu ai putea sa ma ajuti eu am parul saten deschis , ochi albastri-verzui si culoarea tenului deschis

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru ochii verzi-albastrui si par saten deschis, culorile care accentueaza verdele si albastrul irisului sunt: auriu,bej sidefat,piersica, roz, rosu, oranj, verde si griuri. Nu uita, creionul dermatograf gri sau albastru, precum si un rimel in tenta albastra pot face ravagii! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. buna asi avea o intrebare as vrea sami fac un machiaj de seara pt o intalnire ce culori as folosi si cum masi putea face la ochi am paru saten ochi albastri si ten deschis

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna,

    Raspunsul ar fi: depinde de ce fel de intalnire este vorba! Daca este o intalnire la un restaurant, atunci va trebui sa ai mare grija ce ruj iti alegi. (ia in calcul faptul ca vei lua cina, vei servi un vin etc. Asadar, trebuie sa fie un ruj rezitent. Iti recomand sa fixezi rujul, aplicand mai intai pe buze un strat subtire de pudra.
    In cazul in care este vorba de un cocktail, in mod evident, machiajul trebuie sa fie glamour, sexy, un make-up cu stil, insa mai puternic in intensitate.

    Daca ai tenul deschis la culoare, evita fardurile de ochi in nuante de bej, crem; te vor face sa pari palida!

    Incearca farduri in nunte de roz, auriu, turquoise, mov, violet sau griuri, argintiu. Alege din aceasta paleta nuanta potrivita si tinand cont de imbracaminte. Contureaza bine pleoapele cu dermatograf negru, pt a avea o privire mai patrunzatoare.

    Blush: piersica cu tenta de roziu.

    In ceea ce priveste spectul buzelor, respecta legea de aur in machiaj: daca ochii sunt evidentiati, atunci buzele vor avea un gloss sau un ruj intr-o nuanta soft; daca ochii sunt machiati in culori neutre, putin vizible, atunci rujul va fi musai intr-o culoare intensa!

    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  7. buna vreau sa-ti pun o intrebare vreau sa ma duc la o zi onomastica si nustiu cum sa ma fac la ochi as vrea un machiaj care sa ma remarce si sami placa si mie eu am ochi albastri ten ciocolatiu si sunt satena

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna,

    Am dedicat intrebarii tale un raspuns in forma unui post: Machiaj pentru satene... Enjoy!
    Daca mai ai alte intrebari, cu mare drag raspund!

    RăspundețiȘtergere

Aveti o opinie? Exprimati-o! Aveti o intrebare? Scrieti-mi aici si va raspund numaidecat!

Ce s-a intamplat azi in istorie

Postări populare